Type stenen en verbanden

Nieuwe betonklinkers

Welk type steen kan de RoadPrinter verwerken?

Welke straatwerkverbanden u kunt gebruiken met welk type stenen, is een vraag die nog vaak wordt gesteld. Om een indruk te geven welk type stenen en wat voor verband gelegd kan worden, volgt op deze pagina een kleine impressie van uitgevoerde werken.

Nieuwe betonklinkers en 7 duimers met fietssuggestiestrook in één keer gelegd.

Keperverband

Het verwerken van elementverharding met de RoadPrinter in de meest voorkomende straatwerkverbanden garandeert een hoge productie en een hoogwaardige kwaliteit. Zowel voor herstraten met gebruikte stenen als voor nieuwe stenen.

Verticaal keperen bouwstraten

Een prima alternatief voor het straten van bouwwegen in blokverband is het “verticaal keperen” van bouwwegen. Hierbij past u in principe het keperverband toe, maar door het ontbreken van de bisschopsmutsen, worden de straatwerkverbanden een kwartslag gedraaid. Langs de strek blijven nu kleine puntjes open, die u eenvoudig dichtveegt met wat zand. Voor het aanbrengen van bouwwegen is de RoadPrinter Eco een prima alternatief met een hogere productie en betere kwaliteit als resultaat!

Dikformaten met gezaagde passtukken

Steeds vaker wordt gebruikgemaakt van gezaagde passtukken in combinatie met bijvoorbeeld gebakken dikformaten. Ideaal als u de straatwerkverbanden met de RoadPrinter Eco verwerkt. Niet alleen geeft het een topresultaat, het werkt ook veel efficiënter. De weg rolt in zijn geheel uit de machine. Achteraf hoeft u niet meer te knippen of de passtukken op de juiste plaats te leggen. Daarnaast is het bijkomende voordeel dat het werk er direct “schoon” en opgeruimd uitziet.

Gebakken keiformaten

Gebakken keiformaten, nieuw of oud, worden in perfecte kwaliteit gelegd met behulp van de RoadPrinter. Bij het straten wordt gebruikgemaakt van houten driehoeken langs de strek, zodat later alles netjes aangeknipt kan worden. Door het gebruik van deze driehoeken blijven de straatwerkverbanden mooi strak in de machine liggen, wat uiteindelijk in de weg resulteert in strakke lijnen/diagonalen. Voor de aanvoer van nieuwe stenen wordt gebruikgemaakt van een stenenklem. Daarmee worden halve pakken bovenop de voorraad bak geplaatst.

Elleboogverband voor parkeervakken

Parkeervakken in elleboogverband worden steeds vaker met behulp van de RoadPrinter geherstraat. Als de machine eenmaal is opgezet, rollen de straatwerkverbanden er in één keer uit. De opzet is uiteraard bepalend voor de kwaliteit van het werk. Later worden de markeringen aangebracht. Het herstraten van parkeervakken op deze manier is een stuk efficiënter dan de stenen eerst te pakketteren en later met behulp van een klem te leggen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over straatwerkverbanden

Heeft u interesse in ons bouwmateriaal in de Benelux voor het leggen van straatwerkverbanden? Neem dan contact met ons op en bel naar +31 (0)161 87 00 35 en +31 (0)6 41 52 85 15. De specialisten van Road Paving Systems in Dongen, nabij Tilburg, vertellen u graag meer over de RoadPrinter die we verkopen, maar die u ook bij ons kunt huren.